Meest gestelde vragen.

Parket schuren

Meest gestelde vragen.

Bij onze parketteurs krijgen we regelmatig vragen van klanten over parketvloeren en het proces van installatie, renovatie en onderhoud. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die we ontvangen:

Waarom zou ik mijn parketvloer moeten laten schuren?

Het schuren van uw parketvloer verwijdert oude afwerklagen, krassen en onregelmatigheden, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet en de levensduur wordt verlengd.

Hoe vaak moet ik mijn parketvloer laten schuren?

Dit hangt af van de staat van uw vloer en het gebruik ervan. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw parketvloer om de 7-10 jaar te laten schuren.

Kan ik mijn parketvloer zelf schuren?

Hoewel het mogelijk is om uw parketvloer zelf te schuren, wordt het ten zeerste aanbevolen om een professional in te huren om ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd en schade wordt voorkomen.

Hoe lang duurt het schuren van een parketvloer?

De duur van het schuren van een parketvloer hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de staat van de vloer en het gebruikte materiaal. Over het algemeen duurt het proces enkele dagen.

Is parket schuren stoffig?

Het schuren van een parketvloer kan inderdaad stof veroorzaken. Echter, professionele schuurapparatuur is uitgerust met stofafzuigingssystemen om de hoeveelheid stof tot een minimum te beperken.

Moet ik mijn meubels verplaatsen voordat mijn parketvloer wordt geschuurd?

Ja, het wordt aanbevolen om alle meubels uit de ruimte te verwijderen voordat het schuren begint, om een volledige toegang tot de vloer te garanderen.

Wat gebeurt er nadat mijn parketvloer is geschuurd?

Na het schuren zal de vloer worden afgewerkt met een nieuwe beschermende laag, zoals olie, lak of wax, om de vloer te beschermen en te verfraaien.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik mijn parketvloer weer kan betreden na het schuren?

Dit hangt af van het type afwerking dat is aangebracht. Over het algemeen moet u minimaal 24-48 uur wachten voordat u uw parketvloer weer kunt betreden.

Kan parket schuren de structuur van mijn vloer beschadigen?

Professioneel uitgevoerd parket schuren zou de structuur van uw vloer niet mogen beschadigen. Het doel is om de vloer te egaliseren en te verfraaien zonder schade toe te brengen.

Hoe kan ik mijn parketvloer het beste onderhouden na het schuren?

Regelmatig stofzuigen en het gebruik van zachte reinigingsmiddelen zijn essentieel voor het behoud van uw parketvloer na het schuren. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen.

Chat openen