“Kwaliteit van de bovenste plank”

NVC Vloeren

Diensten

Projecten

Contact

Parket renovatie

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf, die uw benodigde werkzaamheden verzorgt? Wij staan voor u klaar in de provincies Noord-Holland en Flevoland. 

Onze diensten bestaan uit alle voorkomende vloeren in de ruimste zin van het woord. Tevens hebben wij ons gespecialiseerd in het leveren en leggen van vloeren. Het is onze doelstelling om al onze klanten voor de volle 100% tevreden te stellen met onze diensten.

 

 

 Direct naar:

LeggenSchurenLakkenOliënAanhelenReparatie

PARKETVLOER SCHUREN

Toplaag verwijderen

Door de parketvloer te schuren wordt de toplaag verwijdert en daarmee de schade,  verkleuringen en aangebrachte olie of lak.

Na het schuren heeft de vloer de originele houtkleur en kan de vloer bewerkt worden.

Ook zal de vloer perfect glad zijn na het verwijderen van de toplaag.

Waarvoor/tegen

 • Verwijder krassen, deuken, oneffenheden en schades.
 • Verwijder vuil en aanslag
 • Opnieuw kleuren

PARKETVLOER AANHELEN

Parketvloer uitbreiden

Een bestaande parketvloer kan feilloos worden uitgebreid naar andere vertrekken zonder dat er verschil zichtbaar is tussen het nieuwe en oude gedeelte.

NVC Vloeren is gespecialiseerd in het matchen van kleuren en weet als geen ander hoe u het mooiste resultaat bereikt.

PARKETVLOER REPARATIE

Verwijder beschadigingen

Beschadigde delen van een parketvloer kunnen worden gerepareerd of vervangen. 

Afhankelijk van de schade kan NVC Vloeren planken aanpassen in vorm en ligging of een nieuw vloerdeel kleuren in de kleur van de vloer en monteren.

Veel voorkomende parketvloer schade

 • Waterschade
 • Bol staande delen
 • Krom trekkende delen
 • Diepe deuk of pit in de vloer
 • Losgeslagen plank

 

PARKETVLOER LAKKEN

Beschermlaag, tint en kleur

Een parketvloer kan worden afgewerkt met een lak, waardoor deze een slijtvaste toplaag krijgt. Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op, niet geheel waterdampdicht.

Reiniging is erg makkelijk. Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd. De vloer mag beperkt worden gereinigd met een in water opgeloste speciaalreiniger. De laklaag kunt u vervolgens beschermen en onderhouden m.b.v. een polish.

Een afgelakte vloer glanst meer dan een met olie ingewreven vloer. Hierdoor ziet u op een gelakte vloer kleine beschadigingen en oneffenheden iets beter. Zoals met veel producten speelt ook hier de kleur een rol. Op een donker oppervlak vallen vlekken en beschadigingen eerder op dan op een licht oppervlak.

Er bestaan ook matte lakken. Een vloer die hiermee is afgelakt benadert het uiterlijk van een was/olievloer. Wij adviseren lak als afwerking bij aanwezigheid van kinderen en/of huisdieren, omdat was en olie vrij onderhoudsgevoelig zijn.

PARKETVLOER OLIËN

Diepe kleur en effect

Een vloer kan ook worden afgewerkt met speciale vloerolie. De olie dringt tot diep in de poriën van het hout door en zorgt op deze wijze voor bescherming. Een olievloer moet worden onderhouden d.m.v. een nieuwe laag onderhoudsolie. Een voordeel ten opzichte van was is dat de aangebrachte onderhoudsolie vervolgens niet hoeft worden uitgeboend. Een geoliede vloer heeft een zeer natuurlijke uitstraling en krassen/beschadigingen tekenen zich nauwelijks af. Wel is het een feit dat een olievloer gevoeliger is voor vuil dan de hiervoor besproken typen afwerking.

Olie en Lakken: Ook is het mogelijk om een gekleurde vloer te lakken. Dit geheel naar wens van de klant.

Belangrijke tips

De eerste 2 weken nadat uw vloer geschuurd en in de olie gezet is dient u het belopen van de vloer met vuile en natte schoenen te vermijden. Leg een rubberen schraapmat voor buiten en een droogloopmat voor binnen neer. Om slijtplekken in de toekomst te voorkomen raden wij u aan deze matten te laten liggen. De matten dienen beide op tijd gereinigd of vervangen te worden.
Na 2 weken moet u de vloer moppen met parket zeep. Gebruik bij de eerste keer moppen de dubbele hoeveelheid zeep
Meubels ed. kunnen gewoon voorzichtig worden teruggeplaatst met ronde viltjes onder de poten.
Probeer met het zepen zover als het kan onder de meubels te komen, maar als dat niet helemaal lukt is dat geen ramp, omdat op die plekken de vloer toch niet belast wordt met vuil en vocht.

Gebruik in ieder geval nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor houten vloeren.

PARKETVLOER LEGGEN

Installeren van de vloer

Een echte houten parketvloer oogt niet alleen geweldig maar is een waardevolle duurzame investering. Doordat het hout bewerkt kan worden kan de vloer elke kleur en uitstraling aannemen.

Ook kan de vloer volledig geschuurd worden en in een compleet andere kleur worden gebracht.

NVC Vloeren is gespecialiseerd in het leggen van parketvloeren en helpt u graag het perfecte resultaat te bereiken.

Voordelen van echt parket

 • Warme uitstraling
 • Meest natuurlijke effect
 • Kleurbaar d.m.v. olie en lak
 • Kan achteraf altijd gerepareerd worden
 • Duurzaam

“Uw vloer als nieuw”

Neem contact op met NVC Vloeren

Bericht op WhatsApp

Bel ons 06-4721 4358

nvcvloeren@gmail.com